FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Performance

Post Date: 2021-01-25

 Post Reply Post Reply
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Ncevans5683 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 25 Jan 2021
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote Ncevans5683 Quote  Post ReplyReply bullet Topic: Performance
    Posted: 25 Jan 2021 at 11:41pm
I’ve received a digital storm computer from y’all and this computer should be plenty enough to run 1080p resolution consistently but I’m losing frames badly and it’s almost unplayable. I have to go to the lowest resolution just to play. And like I said this pc should be more than enough to consistently run 1080p. I turned down all my in game settings for resolution to improve my frames but it seems like nothing will help. Can u please give me some advice. Thank u
Nicholas
Back to Top
Snaike View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Just a dude trying to keep the spam away
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 23 Jan 2014
Online Status: Offline
Posts: 8475
  Quote Snaike Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 26 Jan 2021 at 12:44am
Please make certain that your monitor(s) is plugged into the GPU and not the MOBO. This is a common error with new computers.




Yellow circle, not red

Edited by Snaike - 26 Jan 2021 at 12:47am
Back to Top
Ncevans5683 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 25 Jan 2021
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote Ncevans5683 Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 26 Jan 2021 at 5:00pm
No I have it plugged into the gpu. It will run at 144 frames for maybe 2 ish minutes on 1080p then from there on it continues to go down in frames fast until it jumps between 40-80 frames I don’t get it.
Nicholas
Back to Top
newtothis View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Dec 2020
Online Status: Offline
Posts: 14
  Quote newtothis Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 26 Jan 2021 at 6:27pm
Originally posted by Ncevans5683

No I have it plugged into the gpu. It will run at 144 frames for maybe 2 ish minutes on 1080p then from there on it continues to go down in frames fast until it jumps between 40-80 frames I don’t get it.


What are your specs, and what are you playing? 40-80 FPS seems hardly "unplayable" for any game. Certainly not esports performing, but nothing choppy/slow/delayed that I've seen.

Back to Top
bprat22 View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE

DigitalStorm East -- (Unofficially!)
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 08 Jun 2011
Online Status: Offline
Posts: 19980
  Quote bprat22 Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 27 Jan 2021 at 4:09am
Yep, what graphics card do you have and what game are you playing.   Starting at a high fps and dropping in the game could be the GPU can’t keep up.    Or you need to tweak ingame settings.

It could also be the GPU is heating up and dropping clock speed.   Check your GPU temps with HWMONITOR and see if it stays below 85 or so temp.

Lots of variables here.

Good luck.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.0390625 seconds.